Όροι Χρήσης

Γενικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας

§ 1. Εγκυρότητα:

  1. Οι παραδόσεις, οι υπηρεσίες και οι προσφορές μας βασίζονται αποκλειστικά σε αυτούς τους όρους και προϋποθέσεις. Αυτά ισχύουν επίσης για όλες τις μελλοντικές επιχειρηματικές σχέσεις, ακόμη και αν δεν συμφωνηθούν ξανά ρητά. Αυτοί οι όροι θεωρείται ότι έχουν γίνει αποδεκτοί το αργότερο κατά την παραλαβή των αγαθών ή των υπηρεσιών.
  2. Η αντεπιβεβαίωση του πελάτη και η αναφορά στην επιχείρηση ή τους όρους αγοράς του αντικρούονται με το παρόν.
  3. Οι αποκλίσεις από αυτούς τους όρους και προϋποθέσεις ισχύουν μόνο εάν τις επιβεβαιώσουμε εγγράφως.

§ 2. Σύναψη προσφοράς και σύμβαση: 

  1. Οι προσφορές μας δεν είναι δεσμευτικές. Σχέδια, τεχνικά έγγραφα και άλλες περιγραφές και δεδομένα υπηρεσιών παραμένουν ιδιοκτησία μας και πρέπει να επιστραφούν κατόπιν αιτήματος. Δεν επιτρέπεται να είναι προσβάσιμα σε τρίτους χωρίς την άδειά μας.  
  2. Η παραγγελία πραγματοποιείται μέσω γραπτής παραγγελίας από τον πελάτη. Το περιεχόμενο του φύλλου διαστάσεων, το οποίο λαμβάνουμε σφραγισμένο ως παραγγελία, είναι καθοριστικό για το τελικό προϊόν. Οι προσθήκες, οι τροποποιήσεις, οι προφορικές και τηλεφωνικές συμφωνίες απαιτούν γραπτή επιβεβαίωση για να είναι αποτελεσματικές. Οι διαστάσεις, τα βάρη και οι εικόνες είναι μόνο κατά προσέγγιση τιμές και δεν είναι δεσμευτικές για την εκτέλεση, εκτός εάν αυτό επιβεβαιώνεται ρητά. Διατηρούμε το δικαίωμα να κάνουμε αλλαγές σχεδιασμού που εξυπηρετούν την τεχνική πρόοδο. Οι προστατευτικές διατάξεις παρέχονται στο βαθμό που αυτό συμφωνείται στη σύμβαση αγοράς. 
  3. Εάν καταρτιστεί εκτίμηση κόστους για λογαριασμό του πελάτη, τα έξοδα που προκύπτουν για αυτό θα επιστραφούν από τον πελάτη σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει συναφθεί ή σύμφωνα με το χρόνο που δαπανήθηκε. 
  4. Οι ειδικές κατασκευές για τον πελάτη που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλους πελάτες λόγω της ιδιαίτερης εμφάνισής τους θα χρεωθούν στον πελάτη συμπεριλαμβανομένων των εξόδων ανάπτυξης ακόμα και αν υπαναχωρήσει από τη σύμβαση αγοράς πριν από την παράδοση.
  5. Το αμαξίδιο της παραγγελίας, θα σχεδιασθεί με τα σωματομετρικά δεδομένα του δελτίου παραγγελίας, θα αποσταλεί στον ενδιαφερόμενο ηλεκτρονικά, ώστε να επιβεβαιώσει εάν είναι το επιθυμητό ή επιθυμεί κάποιες τροποποιήσεις. Μετά την έγγραφη (email) επιβεβαίωση του σχεδιασμού, η OKIS ξεκινάει την κατασκευή, με βασική προϋπόθεση την καταβολή του 50% της αξίας του κοστολογίου. Με την ολοκλήρωση της κατασκευής, θα πρέπει να ακολουθήσει η καταβολή του υπολοίπου 50%, προκειμένου η κατασκευή να συσκευασθεί και να αποσταλεί στον ενδιαφερόμενο.  
  6. Η OKIS δεν φέρει ευθύνη για σφάλματα μέτρησης που γίνονται από τους πελάτες της ή τους υπαλλήλους τους. Εάν, λόγω λανθασμένα συμπληρωμένου φύλλου διαστάσεων, δημιουργηθεί μια κατασκευή που δεν ταιριάζει στον προοριζόμενο τρίτο ή εάν ο τρίτος αρνηθεί να την αποδεχτεί, ο πελάτης εξακολουθεί να είναι υποχρεωμένος να πληρώσει την πλήρη συμφωνηθείσα τιμή. Η τιμή που αναφέρεται στη σχετική προσφορά θεωρείται ότι έχει συμφωνηθεί.
  7. Τα έξοδα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της διπλής συναρμολόγησης, της αποστολής, της συσκευασίας και της αποσυναρμολόγησης ενός βοηθήματος τοποθέτησης πριν από την ολοκλήρωση, βαρύνουν πλήρως τον πελάτη, εάν, κατά τη γνώμη μας, μπορεί να θεωρηθεί ότι η τοποθέτηση μπορεί να παραλειφθεί. Η OKIS μπορεί να αναλάβει το κόστος της μετατροπής, εάν ήταν λάθος δικό της.
  8. Εγγύηση επιστροφής χρημάτων: Η επιστροφή του τιμήματος αγοράς δεν είναι δυνατή, παρά  μόνο εάν το προϊόν (αμαξίδιο) αποκλίνει από τις μετρήσεις (εύρος απόκλισης ±0,4 cm) που έχουν ορισθεί στη φόρμα παραγγελίας, επιστραφεί στην OKIS εντός τεσσάρων εβδομάδων (10 εργάσιμες ημέρες ),  καθαρό, πλήρες και άθικτο - δηλαδή σε κατάσταση πώλησης.
  9. Προϊόντα επίδειξης: Στέλνουμε πάντα επιδείξεις με τη σημείωση "για μερικές ημέρες για να τα δοκιμάσετε" - αυτό σημαίνει μια περίοδο ΜΕΓΙΣΤΗ 10 εργάσιμες ημέρες (δύο ημερολογιακές εβδομάδες / 14 ημέρες) .Τα προϊόντα επίδειξης που εξαφανίζονται σε τέτοιες περιπτώσεις θα χρεώνονται πλήρως στον πελάτη. Θα χρεωθούν επίσης ζημιές στην ταπετσαρία, την επίστρωση κ.λπ., καθώς και τα μέρη της αρχικής παράδοσης που δεν επιστράφηκαν (λαβές ώθησης, ταπετσαρίες, τροχοί κ.λπ.). Οι βάσεις υπολογισμού είναι η ηλικία και η κατάσταση του demo καθώς και η προσπάθεια αποκατάστασης της κατάστασης κατά την αποστολή του από την OKIS. Εάν λάβετε κατεστραμμένα προϊόντα επίδειξης από εμάς, τεκμηριώστε τη ζημιά με μια φωτογραφία αμέσως μετά την αποσυσκευασία και ενημερώστε μας σχετικά με αυτό γραπτώς μέσω email στη διεύθυνση info@okis.gr.     

§ 3. Προμηθευτής:

  1. Εκτός εάν συμφωνηθεί διαφορετικά, οι ημερομηνίες ή οι προθεσμίες ολοκλήρωσης που καθορίζονται από εμάς δεν είναι δεσμευτικές. Οι ημερομηνίες που αναφέρονται στις φόρμες παραγγελίας ή στις επιβεβαιώσεις παραγγελιών υποδεικνύουν μόνο την αναμενόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης ή παράδοσης. Η συμφωνία δεσμευτικών ημερομηνιών ή προθεσμιών πρέπει να είναι γραπτή. Εάν δεν τηρηθεί μια δεσμευτική προθεσμία που έχει επιβεβαιωθεί εγγράφως, ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να μας ορίσει γραπτώς μια λογική περίοδο χάριτος. Εάν δεν υπάρξει εκπλήρωση εντός της περιόδου χάριτος, ο πελάτης έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση. Η παράδοσή μας έγινε έγκαιρα εάν τα αγαθά έχουν φύγει από το εργοστάσιο ή την αποθήκη μας ή, όπως συμφωνήθηκε,  πριν από τη λήξη της προθεσμίας. 
  2. Καθυστερήσεις παράδοσης και εξυπηρέτησης λόγω ανωτέρας βίας και λόγω γεγονότων που καθιστούν την παράδοση ή την παραγωγή σημαντικά πιο δύσκολη ή αδύνατη για εμάς - αυτές περιλαμβάνουν ειδικότερα απεργίες, λουκέτο, επίσημες παραγγελίες, κυκλοφοριακές και λειτουργικές διακοπές, ελλείψεις πρώτων υλών και ενέργειας, ακόμη και εάν προκύψουν στους προμηθευτές μας ή στους υποπρομηθευτές τους - δεν φέρουμε ευθύνη για αυτό, ακόμη και στην περίπτωση δεσμευτικά συμφωνημένων ωρών και ημερομηνιών παράδοσης. Μας δίνεται το δικαίωμα να αναβάλουμε την παράδοση ή την υπηρεσία για τη διάρκεια της κωλύματος συν ένα εύλογο χρόνο εκκίνησης ή να υπαναχωρήσουμε από τη σύμβαση εν όλω ή εν μέρει λόγω μέρους που δεν έχει ακόμη εκπληρωθεί.
  3. Δικαιούμαστε να κάνουμε μερικές παραδόσεις ή μερικές υπηρεσίες ανά πάσα στιγμή. 
  4. Ο πελάτης δικαιούται αξιώσεις για καθυστέρηση μόνο εάν η καθυστέρηση οφείλεται σε βαριά αμέλεια για την οποία είμαστε υπεύθυνοι. Ισχύει μέγιστο όριο ζημιάς 5% της τιμολογιακής αξίας των παραδόσεων και των υπηρεσιών που επηρεάζονται από την καθυστέρηση. 
  5. Εάν ο πελάτης δεν αποδεχτεί την παράδοση ακόμη και μετά τη λήξη μιας εύλογης περιόδου χάριτος, δικαιούμαστε, με την επιφύλαξη άλλων αξιώσεων, να απαιτήσουμε ένα κατ` αποκοπή ποσό 25% της αμοιβής για να αντισταθμίσουμε το κόστος μας. Ο πελάτης διατηρεί το δικαίωμα να αποδείξει ότι η ζημιά προκλήθηκε σε μικρότερο βαθμό ή όχι σε αυτόν τον βαθμό.

§ 4.  Μεταφορά

  1. Η ευθύνη αποστολής του προϊόντος αφορά την OKIS, έως την παράδοση στον μεταφορέα απο τις εγκαταστάσεις μας . Ουδεμία ευθύνη φέρουμε σε περίπτωση καθυστέρησης της αποστολής από τον μεταφορέα. 
  2. Για εγχώριες αποστολές χρεώνεται στον παραλήπτη υψηλότερη ασφάλεια μεταφοράς. Μια ανασφάλιστη αποστολή θα πραγματοποιηθεί μόνο κατόπιν ειδικής γραπτής αίτησης του πελάτη. Οι διεθνείς αποστολές είναι ασφαλισμένες μέχρι τα Ελληνικά σύνορα.

§ 5.  Εγγύηση:

  1. Εγγύηση καλής λειτουργίας της κατασκευής OKIS εικοσιτεσσάρων (24) μηνών.Η Εγγύηση αφορά τα τον σκελετό του αμαξιδίου και όχι αναλώσιμα υλικά (ταπετσαρίες, ελαστικά, φρένα κ.λ.π.) . Η ζημιά κατά τη μεταφορά μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο εάν μας αναφερθεί εγγράφως και με φωτογραφίες εντός τεσσάρων εργάσιμων ημερών από την παράδοση. Οποιεσδήποτε επισκευές από την OKIS πραγματοποιούνται γενικά στο Βόλο (Ελλάδα), εκτός εάν ρητά συμφωνηθεί διαφορετικά γραπτώς. Τα έξοδα μεταφοράς από τον πελάτη επιβαρύνουν την OKIS.  Μια χρεώσιμη παραλαβή του προϊόντος μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον μεταφορέα μας, εάν συμφωνηθεί ρητά. Για το σκοπό αυτό, ο πελάτης πρέπει να συσκευάσει το προϊόν, κατά προτίμηση στο αρχικό κουτί, ώστε να είναι μεταφερόμενο και ασφαλές. Η αποστολή επιστροφής στον πελάτη πραγματοποιείται από εταιρεία της επιλογής μας με έξοδα της OKIS.  Τα ανταλλακτικά που αντικαταστάθηκαν περιέρχονται στην ιδιοκτησία της OKIS. Η ακατάλληλη λειτουργία, η εσφαλμένη θέση σε λειτουργία από τον πελάτη ή τρίτα μέρη, η φυσική φθορά, η εσφαλμένη ή αμελής συντήρηση, η υπερβολική πίεση και οι ακατάλληλοι τρόποι λειτουργίας αποκλείουν την ευθύνη της ΟΚΙS. Όλα τα φθαρμένα εξαρτήματα εξαιρούνται από την εγγύηση εάν δεν ήταν εμφανώς κατεστραμμένα, ελαττωματικά ή άχρηστα κατά την παράδοση από εμάς. Αυτά περιλαμβάνουν τους τροχούς κατεύθυνσης, τους  τροχούς κίνησης και τα ελαστικά τους, καθώς και τις ζάντες , στεφάνες  ώθησης και τις επιστρώσεις τους από ανοδειωμένο αλουμίνιο, πολυμερή, καουτσούκ ή σιλικόνη. Από την εγγύηση εξαιρούνται επίσης όλοι οι τύποι επιστρώσεων στο αναπηρικό αμαξίδιο, είτε πρόκειται για βαφή πούδρας, υγρή βαφή ή ανοδειωμένο αλουμίνιο, καθώς και ταπετσαρίες και τα καλύμματά τους, ρουλεμάν, σφικτήρες και βάσεις φρένων, εάν διαπιστωθούν ελαττώματα ή ζημιές οφείλονται σε ακατάλληλη χρήση ή φυσιολογική φθορά.  
  2. Εάν ο πελάτης, ο τελικός πελάτης ή ένα άτομο που ανατέθηκε από αυτόν κάνει ακατάλληλες αλλαγές ή εργασίες επισκευής χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση της OKIS, η ευθύνη αποκλείεται. 3. Η OKIS δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για προϊόντα τρίτων. Από αυτή την άποψη, είμαστε υποχρεωμένοι να εκχωρήσουμε στον πελάτη τις αξιώσεις που δικαιούμαστε έναντι των προμηθευτών μας. 

§ 6.  Διατήρηση τίτλου:

  1. Διατηρούμε την κυριότητα των παραδοθέντων αγαθών έως ότου διευθετηθούν όλες οι αξιώσεις κατά του πελάτη από την επιχειρηματική σχέση, συμπεριλαμβανομένων μελλοντικών αξιώσεων - ιδίως λόγω εργασιών επισκευής που πραγματοποιήθηκαν, επίσης από συμβάσεις που έχουν συναφθεί την ίδια στιγμή ή αργότερα. Αυτό ισχύει επίσης εάν μεμονωμένες ή όλες οι απαιτήσεις δεν έχουν συμπεριληφθεί σε τρεχούμενο λογαριασμό και το υπόλοιπο έχει αναληφθεί και αναγνωριστεί. Εάν ο πελάτης συμπεριφέρεται κατά παράβαση της σύμβασης, ιδίως σε περίπτωση αθέτησης πληρωμής, έχουμε το δικαίωμα να πάρουμε πίσω τα αγαθά και ο πελάτης υποχρεούται να τα παραδώσει.   

 §7. Εφαρμοστέο δίκαιο, τόπος δικαιοδοσίας, μερική ακυρότητα:

  1. Το δίκαιο της Ευρωπαικής ΄Ενωσης ισχύει για αυτούς τους όρους και προϋποθέσεις και για ολόκληρη τη νομική σχέση μεταξύ εμάς και του πελάτη. 
  2. Εάν ο πελάτης είναι έμπορος ή ιδιώτης κατά την έννοια του Εμπορικού Κώδικα, νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ή ειδικό ταμείο δημοσίου δικαίου, αποκλειστικός τόπος δικαιοδοσίας για όλες τις διαφορές που προκύπτουν άμεσα ή έμμεσα από τη συμβατική σχέση είναι ο Βόλος. 
  3. Εάν μια διάταξη σε αυτούς τους όρους και προϋποθέσεις ή μια διάταξη στο πλαίσιο άλλων συμφωνιών είναι ή καταστεί άκυρη, αυτό δεν επηρεάζει την εγκυρότητα όλων των άλλων διατάξεων ή συμφωνιών. 

OKIS Μάρτιος 2024